Bæredygtighed

Roadmap til bloggen

5. marts 2018

Vi vil gerne gøre det komplekse ukompliceret og det gælder også for orienteringen på vores blog. Vi har derfor kategoriseret underemner i de tre grundsten for bæredygtighed, som består af sociale-, økonomiske- og miljømæssige kvaliteter; dermed er det altid muligt at læse mere om netop dét emne, der er indenfor dit interessefelt.

Opbygning

De tre grundsten er fundamentet for bæredygtig udvikling, men den bæredygtige proces er præmissen for at det er muligt. Og netop processen, vil vi gerne fremhæve her på bloggen, da det er her vores praktiske erfaring og kompetencer kommer i spil.

Underkategorier: Miljø, økonomi, social og proces

Under de tre grundsten kan du læse om intentionerne, værdierne og teknikken bag de enkelte bæredygtige løsninger indenfor den sociale-, økonomiske- og miljømæssige bæredygtighed. Emnerne og løsningerne vil spænde bredt indenfor byggeri og byområder Hvis du vil læse mere om vores brede ekspertise, kan du gøre det på vores ‘Velkommen til bloggen’ indlæg her.

Processen vil være et stærkt fokuspunkt, da det er processen, som muliggør deltagelsen og implementeringen af de sociale-, økonomiske- og miljømæssige kvaliteter i vores projekter. Bæredygtighed kan sjældent være et enkeltstående element, og ved at implementere bæredygtighed i processen bliver det værdiskabende fremfor et ‘add-on’. Det er et stort og spændende emne, som bl.a. afspejler sig i den nye bæredygtighedsledelsesuddannelse som udbydes af Green Building Council Danmark, som vi snart vil skrive et indlæg om.

Tags

Nedenfor kan du se de generelle underkategorier for vores bæredygtighedsblog. Ved at klikke på de ‘tags’, vil du få vist indlæg, som relaterer sig til det enkelte emne. Hvert indlæg vil blive opdelt i disse fire underkategorier, men hvert indlæg vil også have flere inddelinger udover de generelle, f.eks. BREEAM, Visuel kommunikation eller transport.

Forfatter
Signe Skovmand Jakobsen, Civilingeniør fra DTU i bygningsdesign, Arbejder med bæredygtighed i byggeri og er assisterende projektleder hos Sweco Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Name *